Știți, atunci când copiii sunt mici, ei cred că au venit pe lumea asta cu barza. Așa li s-a spus.

Apoi au văzut tot felul de simboluri cu barza și copilul în cioc, reclame, povești și povestiri și asta li s-a întipărit adânc în cap. Apoi, când o dată văd o barză adevărată, rămân fascinați în fața păsării. Evident că aceștia ar putea să se întrebe: „Dar cum m-a adus, de unde? Dar nu am fost prea greu pentru barza asta? Unde eram înainte de a mă întâlni cu barza? Dar de ce m-a adus aici, în țara asta și la familia asta? Cu ce scop? În vederea împlinirii cărui sens? Oare barza și-a atins scopul? Dar eu?”

Dar ei nu se întreabă. Și, chiar dacă un copil s-ar întreba, imediat cineva i-ar taia elanul: „Eeee, nu îți pare că pui prea multe întrebări? Ia mai bine fă asta! De ce, de ce… De aia! Ca să întrebi tu acum, de aia! Că așa trebuie. Că așa a vrut Dumnezeu! Că așa li se întâmplă tuturor.”

 

Maturii sunt exact la fel, doar că altele le sunt credințele, poveștile, imaginația, șabloanele mentale, emoționale și comportamentale. Nicio diferență în esență nu există între un copil și un adult în această direcție. Or fi maturi în fața copiilor, dar în fața sensului, adevărului, al cugetului, legilor vieții și a universului sunt mici copii. De aceea, ei au mereu nevoie de un tată mai mare, un lider, un conducător, un salvator, un „provident”, care să le rezolve problemele lor de „copii” neputincioși. Ceea ce aud la tv, citesc în ziare (mai rar), direct pe FB sau alte rețele de socializare și gata. Ia încearcă să pui mai multe întrebări. Să vezi ce apostrofări îți iei. Așa ajung să creadă aproape totul, fără a cerceta. Cred toate prostiile. Odată un lucru auzit – gata, ajunge în cap acolo, în minte și greu o mai scoți, mai ales dacă informația nou pătrunsă a fost suficient de bine colorată emoțional și îmbrăcată într-un oarecare surogat al logicii. Mai departe totul merge automat, fără prea multe întrebări sau dovezi. Exemple pot fi aduse cu miile, chiar despre bravul popor român și peripețiile lui trecute și actuale, care le pregătesc în mod foarte previzibil pe cele viitoare.

 

Cercetează totul! Nu lua nimic de bun. Nici măcar ce am scris eu aici. Documentează-te din sursele primare, nu secundare, nu terțiare. Du-te la bază, la fundamente, caută, găsește și iluminează-te. Altfel, fără să vrei, doar gândind într-un anumit fel care nu este al tău, ci este luat de-a gata de la tv sau din altă parte, poți să participi în jocul altora fără măcar ca să-ți dai seama. Fără să știi, faci parte din jocul și interesul cuiva care știe ce face, de ce, cu ce scop, cât timp va face…

Te-a adus barza sau te-a trimis Dumnezeu sunt două povești, una pentru micuți, iar cealaltă pentru maturi. În esență, nicio diferență între ele.

Spune invitaților poezia pe care o știi sau explică-ne și nouă cum este făcută lumea asta – sunt în esență același lucru, diferența o face doar că odată ne adresăm unui copil și altă dată unui matur.

 

Întreabă-i pe maturi ce știu și ei îți vor spune ce cred. Întreabă-i ce cred și ei îți vor spune: „Cred în Dumnezeu!” Serios? Dar pe Dumnezeu îl crezi? Că nu se vede deloc asta.

Uite, eu nu cred în Dumnezeu așa cum o fac cei mai mulți, dar, umil și tăcut, îl cred pe Dumnezeu. Și îl cercetez, că așa m-a învățat chiar El. Pe mine, Tatăl din Ceruri m-a învățat în primul rând să știu, nu să cred, iar în ceea ce încă nu pot cerceta să-L cred pe El, până voi ajunge să mă conving obiectiv sau până voi găsi o schemă echivalentă prin care să văd cum funcționează un lucru sau altul.
Nu sunt nici sclavul Lui, nici robul Lui. Sunt fiul Cerurilor, adică chiar al Lui, Stăpânul Cerurilor și, chiar dacă este lung și greu drumul spre casă, adică spre El, eu odată și odată tot o să ajung. Nu am nevoie de intermediari sau traducători ca să vorbesc cu El. Mă înțeleg perfect cu El, că doar este Tatăl nostru, al celor care sunt pe cale spre El. Toți de la El venim, dar nu toți înapoi spre El ne ducem. Mulți s-au rătăcit în bălării. Unii cu bună știință, iar alții fără să știe, fără să înțeleagă, merg activ pe calea Infernului.
Eu nu mă tem de El, nu mă pedepsește. Mă pedepsesc singur prin cauză și efect, prin greșelile pe care le fac, adică erorile pe care le comit, adică păcatele mele. Mă doare, dar înțeleg repede eroarea făcută și nu o mai repet. Sau fac același lucru, dar altfel, ca să evit eroarea, adică păcatul.

Ați văzut? Tocmai v-am povestit o altă poveste pentru maturi. Nu o lua de bună. Caută singur. Cercetează! Caută calea adevărului, nu ce spun unii sau alții prin tot felul de surse de informare în masă. În masă niciodată nu o să găsești ceea ce este pus de-o parte pentru căutători. Fericiți cei căutători de adevar! Dar ai grijă, adevărul nu este ceea ce ție personal îți place mai mult sau este mai aproape de înțelegerea ta. Nu! Adevărul este, de cele mai multe ori, ceea ce nu îți place, te scoate din obișnuita formă de gândire. Adevărul este dureros, dur, dar drept ca Dumnezeu.

Nu uita! Trăiești deodată în cel puțin 7 lumi. Ceea ce vezi, auzi, simți aici, jos, în viața ta, în jurul tău, în lume, este efectul, teatrul de după prima cortină. Asta este păcăleala, surogatul vieții. Este lumea Maya. Mai sunt încă 6 cortine în spatele cărora rulează mecanisme, puteri, forțe, oameni, mai departe îngeri, arhangheli, heruvimi, începătorii, tronuri, scaune… Toate se comportă în conformitate absolută cu un anumit scenariu, au la dispoziție un anumit interval de timp, implică anumiți actori și efecte speciale. Toate celelalte scene sunt perfect sincronizate între ele, însă tu vezi numai ceea ce ți se permite să vezi și abia când se ridică prima cortină, exact ca la teatru. Scenele sunt ierarhic poziționate și se subordonează pe axa variabilelor independente, axa duhului, a informației și se manifestă în forme diferite.

Dacă înțelegi lumea din ce vezi la tv sau pe internet, poți să știi că nu înțelegi absolut nimic. Televizorul îți arată exact ca și medicina – un simptom sau mai multe deodată. Adevărata cauză a bolii nu se vede în simptome. Internetul îți arată simptome, radiografii, poze, filmulețe. Te apuci și începi să te lupți cu simptomele, îți faci păreri, atitudini, te dai de partea unora și începi să-i urăști pe alții, o adevărată nebunie. Te lupți cu simptomele, dar fără succes. Nimic nu se schimbă cum vrei tu. Boala îți va fi ascunsă și, din simptome, foarte puțini oameni își pot da seama de ce se întâmplă cu lumea asta de fapt, cu adevărat. Există astfel de oameni, care se ocupă de cercetarea politicilor și economiilor cerești – adevărați agenți de informații. Dar aceștia nu caută informații și taine industriale, economice, politice sau militare, ci anume informații din alte ceruri.
Ca și medicina, care s-a coborât până la nivel de simptome, tot așa și lumea întreagă s-a coborât până la nivel de știri, noutăți, breaking news-uri, news-uri și fake-news-uri. Nimeni nu mai știe exact pe ce lume trăiește și de ce, pentru cât timp și cu ce scop, în vederea împlinirii cărui sens, cu ce puteri, calități sau abilități va înfăptui sensul sau menirea lui.

Viața trece. Ai răbdare. Nu durează prea mult. Trece.
Dar, dacă nu vrei doar să treci prin viața asta și atât, atunci să știi că va trebui să cercetezi. Dacă nu poți singur, atunci respectă și urmează pe unul care o face și fără tine. Învață!

Era Vărsătorului a venit, dar încă nu se manifestă cu putere, pentru că este abia la început.
Anii 2018-2020 vor fi anii de cotitură, de ajustare profundă a lumii, de trecere în altă ordine mondială, în alt nivel economic, cu alte mecanisme și cu alți bani de referință. Este o perioadă de ample mișcări „tectonice”, cu tot ce de aici rezultă.

Apoi, după 2020 și până în 2040 abia va începe adevărata distracție. Mulți nu vor rezista, mulți nu vor înțelege, mulți nu vor trece, mulți se vor pierde la propriu.

Pregătește-te pentru ceea ce vine! Nu ai mult timp la dispoziție. Ieși din zona de confort! Străduiește-te și dă-ți silința, dar în așa fel încât să ajungi la satisfacție! Pentru că, de fapt, asta cauți în viața ta – Satisfacția proprie. Nu plăcerea vieții, nu alte plăceri, ci anume – Satisfacția.
Satisfactia este cel de-al 8-lea S cel Suprem.

Ceilalți 7 S – stâlpi ai mântuirii tale și ai lumii îi găsești aici: https://adriana-nicolae.ro/cei-7-stalpi-ai-mantuirii-cei-7-s/

sursa https://anatolbasarab.ro/poveste-pentru-adulti/

 

error: Content is protected !!