Program de (auto)educație

prin respect și responsabilitate personală 

Proiect de devenire, un ghid de lucru cu sine

 

De ce Prezentul dorit?

→ Pentru tine: pentru că viața te trăiește pe tine, nu tu îți trăiești viața!

→ Pentru noi toți: pentru că ne-am cam pierdut omenia și avem nevoie să redevenim oameni.

Acum nu mai este de ajuns să visăm, să ne dorim, ci trebuie să acţionăm. Este timpul să facem!

 

Scopul  programului

Ca tu să îți trăiești viața așa cum îți dorești, conștient și asumat!

→ Ca noi să devenim oameni echilibrați și demni, așa cum ne dorim să fie țara noastră – ea se transformă automat după chipul și asemănarea noastră; fiecare pas spre cunoaștere sau experienţă trebuie să meargă mână în mână cu răspunderea pentru această lume ca întreg. 

 

Cui mă adresez?

→ Ciudat, însă mie, în primul rând. Am certitudinea că știu să aplic cu adevărat ceva în viața mea doar atunci când sunt capabilă să îl împărtășesc. Deci, asta vă propun: să vă împărtășesc.

→ Vouă, românilor minoritari, adică „altfel”: nu blazați, nici descurajați, ci cu respect și responsabilitate față de tot ce reprezintă viață și țară. 

→ Persoanelor care încă învață, deși au trecut mulți ani de când și-au încheiat studiile.

 

Despre Prezentul dorit

Ori de câte ori am nevoie să gândesc mai clar sau să gândesc diferit, îmi îndrept atenția către oameni mai deștepți (deșteptați, treziți) decât mine, însă cu aceleași valori și interese ca mine.

Astfel s-a născut acest program, care sintetizează munca și efortul unor personalități din domeniul dezvoltării personale. Nu are sens să căutăm să reinventăm roata. Mai bine să ne folosim de ceea ce alții deja au testat și au dovedit că este funcțional și util.

Vă încurajez să îi căutați pe cei asemeni vouă în pasiuni și valori, dar mai sus decât voi la nivel de cunoaștere. Luați-vă modele, căutați mentori, priviți mereu în sus, la cei care au parcurs deja drumul pe care voi abia pășiți. Unele lucruri le învățăm doar lovindu-ne de ele, însă majoritatea celorlalte pot fi învățate ușor, privind la alții. Este adevărat că întreaga viață este un experiment și, cu cât faci mai multe experimente, cu atât mai bine, însă alegeți calea ușoară, nu pe cea grea. Se poate și așa. Lumea spune că viața este grea, o luptă, o continuă zbatere… Nu neapărat. Depinde de optica, de viziunea și de poziția voastră în viață, de „ochelarii” cu care priviți ce vă aduce ea. 

 

Valorile programului

* respect (față de tot ce reprezintă viață, în complexitatea manifestărilor ei)

* responsabilitate personală (pentru propria cale în viață: gând, emoție, cuvânt, faptă)

 

Structura programului

Prezentul dorit vă oferă sinteza unor Instrumente de (auto)cunoaștere și Resurse pentru a deprinde cum să trăiți așa cum vă doriți.

 

Accesați Instrumente de (auto)cunoaștere

Accesați Resurse

 

Trăiește așa cum îți dorești, trăiește Prezentul dorit !

1. Înscrie-te în Program. Vezi Tematica și Costurile

2. Gratuit – urmărește postările de pe site, pentru a vedea materialele noi.

 

Doar atunci când te asculți și ajungi să te cunoști, poți să îți clarifici ce îți dorești și cum vrei să arate PREZENTUL tău. Dacă te cunoști pe tine însuți, înțelegi mai bine experiențele prin care treci în această viață și poți depăși mai ușor încercările care vin peste tine.

 

=================================================================

error: Content is protected !!