Prezentul dorit – program de educație prin responsabilitate personală 

Să începem într-o notă umoristică: ȘCOALA DE LINGĂI – Kiss FM

Ai parte de asemenea persoane în jurul tău?

De fapt, 

Fericirea este atunci când ceea ce gândești, ceea ce zici și ceea ce ești sunt în armonie.

Mahatma Gandhi

De ce Prezentul dorit?

Pentru că ne-am pierdut omenia, avem nevoie să redevenim oameni

Acum nu mai este de ajuns să visăm, să ne dorim, ci trebuie să acţionăm. Este timpul să facem!

 

Eul uman poartă în sine întregul cosmos de potenţial arhetipal. Măsura în care acest potenţial ajunge să se exprime este individuală. 

Creierul uman se schimbă încontinuu (prin neuroplasticitate și neurogeneză) de-a lungul vieții. Mintea este concepută să se îmbunătățească pe măsură ce acumulăm experiențe. De la o anumită vârstă (maturitate), oamenii au o capacitate mentală fantastică și o nevoie crescută de a transmite informațiile, astfel că pot crea și ajuta foarte mult; în același timp, se simt și foarte motivați să facă acest lucru, pentru că au maturitatea necesară de a identifica problemele, dar și capacitatea de a găsi soluții și destulă cunoaștere pentru a găsi mijloacele prin care să acționeze. Acești oameni trebuie să fie adevăratele noastre modele, pentru că ei au sufletul bogat în experiențe, pasiunea de a împărtași, deschiderea și bucuria spre noutate și schimbare.

Scopul  programului – de a deveni oameni echilibrați și demni, așa cum ne dorim să fie țara noastră – ea se transformă automat după chipul și asemănarea noastră; fiecare pas spre cunoaștere sau experienţă trebuie să meargă mână în mână cu răspunderea pentru această lume ca întreg. 

 

Cui mă adresez?

Mie, în primul rând. Scriind și sintetizând, internalizez informațiile mult mai repede și le pot aplica mai ușor.

 Românilor minoritari, adică „altfel”: nu blazați, nici descurajați, cu respect și responsabilitate față de tot ce reprezintă viață și țară. 

 Persoanelor care încă învață, deși au trecut mulți ani de când și-au încheiat studiile.

 

Cum ne pregătim pentru a avea o viață așa cum ne dorim?

În primul rând, simplificând-o. Totul poate fi redus la ceea ce este esențial.

În al doilea rând, cunoscând mecanismele vieții: în baza căror legi funcționăm noi, oamenii, dar și universul în care trăim?

Pași – 4 planuri pe care trebuie să lucrăm, exact în această ordine

Planul fizic presupune grija pentru a rămâne în formă, sănătoși și plini de energie; include mișcare în aer liber, o dietă sănătoasă și odihnă.
Planul emoțional presupune dezvoltarea capacității noastre de a ne gestiona emoțiile – este atitudinea cu care abordăm oamenii și evenimentele. Modul în care reacționăm la diverse situații zilnice poate fi modificat: alegem să fim subiectivi (ne lăsăm afectați) sau obiectivi (nu luăm lucrurile personal).
Planul mental presupune cunoașterea legilor lumii fizice în care trăim (legi fizice, mecanice, electromecanice, psihologice, biologice și fiziologice) și, implicit, dezvoltarea unor abilități precum memoria, concentrarea, viteza de reacție, atenția, luarea deciziilor, flexibilitatea, etc.
Planul spiritual implică viziunea de ansamblu asupra lumii în care trăim, cunoașterea legilor spirituale, înțelegerea faptului că suntem toți interconectați și că tot ceea ce facem are consecințe.

O națiune care nu se îngrijește de educația fizică și practicarea sportului de către copii – generația care urmează -, este o civilizație sau un neam care nu își pregătește patrioți. A fi patriot înseamnă, în primul rând, a fi sănătos, a nu consuma din banul public bani pentru sănătatea ta. Numai atunci ești patriot, pentru că tu, sănătos fiind, vei da naștere unui copil la fel de sănătos ca tine, rezistent la impactul vieții, la tensiuni psihologice și sociale de tot felul. Altfel, vedem ce se întâmplă în țara noastră.

În acest program (dezvoltat pe cele patru planuri) veți găsi resurse (informații și linkuri) pe care eu le consider utile. 

DANIEL DAVID

→ planificarea vieții: aici

→ despre fericire: aici

 

Important pentru mine! Dumnezeu este Tatăl meu și Creator al universului în care trăiesc. Tot ce veți găsi pe acest site va fi scris prin prisma acestei perspective.

error: Content is protected !!