Avem un singur corp fizic, altul nu mai căpătăm în această viață.

Problema este că noi cunoaștem mai multe despre orice din jurul nostru (precum mașina, telefonul, calculatorul), decât despre corpul nostru. Noi nu trăim sentimentul propriului corp, ceea ce înseamnă că noi nu suntem conectaţi cu el.

Pentru a ne putea dezvolta câtuși de puțin, trebuie să plecăm de la primul palier al existenței noastre: corpul fizic, cu toate mecanismele lui de funcționare. Putem găsi cu ușurință informații despre anatomia și fiziologia corpului uman.

Corpul fizic reprezintă și sfera noastră instinctuală, adică reflexele înnăscute și cele dobândite sub presiunea educației și a mediului. Trebuie să cunoaștem utilitatea lor și cum putem dobândi noi reflexe care să ne ajute să trăim împliniți.

Sănătatea corpului pare să fie un dat ce ni se cuvine, nu ne preocupă prea mult până când o pierdem. Apoi, majoritatea oamenilor privesc boala ca pe un ghinion în viaţa lor sau o nedreptate, însă fiecare îmbolnăvire, indispoziţie sau accident sunt semnale ale corpului. Boala are o cauză spirituală şi nu este o teorie, este o practică.

Suntem celulele unui singur organism imens care se cheamă omenire care, la rândul lui, este o parte a unui sistem unitar, Universul. Dacă încălcăm legile Universului și ale naturii, noi provocăm un dezechilibru, iar acest lucru nu ni se poate îngădui prea mult timp. 

Astfel, prima funcție a bolii este de avertizare că nu respectăm legile divine, a doua este cea de oprire a activității care împiedică dezvoltarea normală a omului (de obicei, boala ne întrerupe rutina zilnică), iar a treia cea de eliminare a mecanismului care permite răspândirea informației negative, inclusiv a omului însuși (dacă dezechilibrul pe care îl provocăm este prea mare, boala ne va ucide).

Bolile au cauze profunde și, de cele mai multe ori, de natură emoțională.

Corpul nostru are modelul său perfect fiindcă a fost creat după chipul si asemănarea Lui, adică a fost proiectat să fie sănătos. Are mecanismele sale proprii de autovindecare încorporate din start. Aceste mecanisme sunt însă blocate de un mental care a uitat Autocontrolul.

Durerea bolii ne face mai umili, mai înţelegători faţă de nevoile celorlalţi, deci ne ajută în dezvoltarea pe plan spiritual. Bolile (mai ales cele grave) protejează, de fapt, structura spirituală, pentru că, astfel, omul își poate pierde trupul (care este oricum muritor), dar nu și spiritul. 

Resurse

ANATOL BASARAB

 Cauzele spirituale ale bolilor, necazurilor şi suferinţelor noastre: aici

 Ceasurile vii” (bioritmurile), cap.VII, pag. 168-207 din „Numerologia în viața fiecăruia”: aici

 Rânduri despre sănătate, în Anul devenirii tale

VALERIU POPA  Vindecarea prin gândire: aici

SERGHEI NIKOLAIEVICI LAZAREV 

→ Bunătatea și sănătatea: aici

→ Viața rea a oamenilor buni: aici

 

Pentru a-şi depăşi condiţia de simplu manipulat al unei societăţi de consum care acţionează fără ruşine, omul contemporan are nevoie de inteligenţă şi îndrumare.

Corpul se menține sănătos dacă ne îngrijim de el astfel:

Alimentație

Stil de viață Întărirea imunității
Dietă alcalină (hrană și apă alcalină) Produse naturale de îngrijire personală Detoxifiere regulată
Alimente naturale Mișcare în aer liber Post
Rețete preparate în casă Odihnă adecvată vârstei Protejarea celulelor sănătoase

 

O națiune care nu se îngrijește de educația fizică și practicarea sportului de către copii – generația care urmează -, este o civilizație sau un neam care nu își pregătește patrioți. A fi patriot înseamnă, în primul rând, a fi sănătos, a nu consuma din banul public bani pentru sănătatea ta. Numai atunci ești patriot, pentru că tu, sănătos fiind, vei da naștere unui copil la fel de sănătos ca tine, rezistent la impactul vieții, la tensiuni psihologice și sociale de tot felul. Altfel, vedem ce se întâmplă în țara noastră.

 

CITEȘTE ȘI ARTICOLELE DIN BLOG – CATEGORIA SĂNĂTATE 

Nu am intenția de a diagnostica, trata sau vindeca vreo afecțiune. Toate problemele de sănătate pe care le aveți necesită îndrumare medicală de specialitate. Materialele de față reprezintă opinia mea personală, bazată pe experiența și pe documentarea mea. În cele mai multe dintre materiale precizez sursele de informare. Cu toate acestea, fiecare dintre voi este dator să se informeze singur, înainte de a lua orice hotărâre care îl poate afecta. Nu sunt responsabilă pentru nicio decizie pe care o luați pentru voi, citind postările de pe acest site.

=================================================================

 Prezentul dorit – program de (auto)educație prin respect și responsabilitate personală.

=================================================================

error: Content is protected !!