ROMÂNIA MEA - Dictatura Valorilor

Motto:
România are și oameni treziți!

Această pagină este dedicată mentorilor mei și românilor la care privesc în sus, cu admirație și respect. 

Modele de valoare, succes și performanță

ANATOL BASARAB

Spiritualitatea este forma specifică de existenţă în această lume, care, din fericire, este distribuită pentru toţi, ca un colet poştal, dar care, din păcate, nu este ridicat niciodată în viaţă de la „oficiul poştal” de către cei mai mulţi dintre oameni.

Fiecare om, însă, a primit această înştiinţare nu o singură dată. Acest lucru trebuie ţinut mereu în minte.

Calea Duhovnicească este calea către Duh, iar calea către Duh este calea către tine însuţi, către subiectivitatea ta pură şi netulburată de nimic: Eu sunt Eu, Eu – Sunt. Toate celelalte reprezintă conţinutul conştiinţei, psihic, corp, atitudini, relaţii, istoria personalităţii.

Aceasta a fost, este şi mai cu seamă va fi sarcina supremă în viitor – a deveni gospodar peste tine însuţi.

Aceasta este munca adevărată pe care trebuie să o facă omul, este acea misiune cosmică, acea predestinare pe care omul trebuie să o realizeze în relaţie cu Creaţia. Această muncă omul nu o poate face decât în deplină cunoştinţă de cauză şi de unul singur. Tradiţiile Duhovniceşti, ştiinţa în general, cunoaşterea psihologică practică, izvorâtă şi ea tot din tradiţia spirituală, legile şi poruncile tuturor religiilor lumii… toate reprezintă doar un fel de instrucţiune de folosire a produsului cunoscut sub numele de „om”. Omul ajunge să fie coroana creaţiei, stăpânul naturii, fiul lui Dumnezeu, numai atunci când ajunge gospodar (Gospojii dar = dar Dumnezeiesc sau Gospod + dar = Dumnezeu + dar) peste ceea ce îi este dat.

Vorbind prin cuvintele moderne ale lumii computerelor, omul trebuie să devină mai întâi un utilizator priceput a ceea ce are, apoi să ajungă un specialist, un utilizator cu un mare grad de calificare şi abia apoi un programator.

Doar parcurgând acest proces, poți deveni stăpân, gospodar peste ceea ce Dumnezeu ți-a dat în dar. Altfel, negăsindu-te pe tine, vei fi înclinat să cauţi adevărul sau turma. Cei care găsesc turma, depind de turmă. Cei care găsesc adevărul, depind de adevăr. Acei oameni care se descoperă pe sine, descoperă totul. Ei pot să spună câte ceva despre adevăr, pot să spună ceva adevărat. Dacă trebuie! Pot să spună câte ceva şi turmei, numai dacă trebuie.

Acum, încearcă şi tu să te înţelegi cumva cu adevărul, pentru că are ce să-ţi spună.

Nimeni, niciodată, nu va face nimic în locul tău. Nimeni! Toată speranţa este numai în tine. Te poţi baza numai pe tine.

PAVEL CORUȚ

DANIEL DAVID

„Dacă ţii la această ţară, cum ţin şi eu şi alţi români care sunt în străinătate, trebuie să te întorci, să foloseşti oportunităţile care există, să contribui la dezvoltarea acestui mediu universitar, fiindcă dacă se dezvoltă acest mediu universitar, se dezvoltă, practic, România. Noi vizăm o societate vizată pe cunoaştere, care oferă un nivel de trai ridicat. Cine oferă cunoaştere? Aceasta este oferită de cercetare şi de universităţi. Cred că poţi să ai această contribuţie extraordinară pentru a fi satisfăcut profesional, dar şi să conştientizezi că în România succesul tău profesional poate să aibă un impact extraordinar asupra mediului academic şi, în final, asupra ţării. Cred că asta înseamnă a iubi România pentru un om din mediul academic”.

FLORIN COLCEAG site

ELISABETA STĂNCIULESCU site

THEODOR COLDEA emisiuni

AURORA SITĂRUȘ emisiuni

TIBI UȘERIU – Tășuleasa Social

GHEORGHE HAGI

TINERI MINUNAȚI, pregătiți să schimbe mentalitatea țării noastre

Andrei-Cătălin Ilie, Teodor Mihai Bica

„Cele 10 porunci ale poporului român”, dintr-un ziar din 5 octombrie 1930:

1. Daţi copiilor voştri nume românesc!

2. Păstraţi-vă graiui, portul şi obiceiurile cele vechi româneşti, pentru că acestea sunt temeliile întregii naţii româneşti.

3. Limba românească este o moştenire din bătrâni şi totodată o avere care nu trebue să se piardă niciodată.

4. Adunaţi toate scrierile precum şi toate poeziile, cântecele, chiuiturile, basmele şi proverbele româneşti, ca nu cumva să se piardă, daţi-Ie de Ia gură la gură ca să le ştie fiecare.

5. Păstraţi-vă legea ortodoxă, bisericile precum şi toate lucrurile din vechime.

6. Nu uitaţi la orice pas sau lucrare că sunteţi Români. Cumpăraţi tot ce vă trebuie numai de la Români.

7. Fiţi mândri dacă sunteţi în stare de a învăţa pe alţii a vorbi limba cea frumoasă românească.

8. Fiţi mândri de poporul românesc, pentru că el este unicul care a luptat cu toate liftele păgâne pentru a păstra graiul românesc moştenit din vechime.

9. Ajutoraţi totul ce simte adevărat româneşte.

10. Ca buni români nu uitaţi niciodată de Dumnezeu, pentru că numai prin credinţa Iui s-a păstrat binele întregei Românii Mari de azi.

RESURSE EDUCAŢIONALE

Predarea-învăţarea interactivă centrată pe elev (material preluat din http://proiecte.pmu.ro/)

=================================================================

 Prezentul dorit – program de (auto)educație prin respect, responsabilitate și recunoștință.

=================================================================

error: Content is protected !!