Este primul calendar pe care îl realizez și mi-am dorit să fie unul special, exact cum este și fiul meu.

Pe un carton gros am lipit hârtie colorată, am împachetat dulciuri în diferite forme cu mai multe tipuri de ambalaj (hârtie de cadouri, hârtie creponată), apoi le-am lipit cu grijă. Foarte simplu, mi-am petrecut doar două dimineți așa 🙂

Am pus răvașe în care am cuprins toată dragostea de mamă, toate gândurile bune și speranțele într-un viitor minunat pentru copilul meu.

Când s-a întors de la școală, fiul meu m-a îmbrățișat de multe ori și, cu multă emoție în glas, mi-a zis: „Mami, știam că tu muncești așa… (dând din mâini) pentru mine, dar calendarul meu chiar este cel mai frumos din clasă. Pe bune! Au venit mulți copii să îl vadă…” A spus el multe, dar emoția și sclipirea din ochii lui spuneau totul.

Suntem cea mai bună variantă a noastră atunci când dăruim bucurie!


Calendrul Advent a ajuns la ediția a 2-a în familia noastră.

 

Tradiția calendarului de Advent, din povestisasesti.com.

Calendarul de Advent este expresia nerăbdării și a pregătirii în așteptarea sărbătorilor, numărând la propriu, zi cu zi, până în Ajunul Crăciunului. Înainte de a fi o alergătură după cadouri, în Advent fiecare zi ar trebui să ne îmbogățească sufletește, să ne bucure și să ne introducă treptat în atmosfera Crăciunului.

Deși Adventul ca perioadă de pregătire spirituală este celebrat în biserică încă din secolele V-VI, se pare că tradiția calendarului de Advent este relativ recentă. Ea ar veni de la germanii luterani, care în secolul XIX numărau zilele până la Crăciun prin diferite metode: de la simpla însemnare cu creta pe ușă, la aprinderea unei lumânări în fiecare zi.

Există o legendă care spune că un preot de la un orfelinat era întrebat zilnic de copiii nerăbdători cât mai este până la Crăciun. Văzând curiozitatea lor, preotul a avut ideea să le înșire 24 de lumânări și să le aprindă în fiecare zi câte una. Așa copiii știau sigur când vine Moșul.

Primul calendar de Advent asa cum îl știm astăzi a fost confecționat în 1851, iar primul tipărit a apărut în 1902, în Hamburg. Gerharg Lang a tipărit la München, în 1908, un calendar de Advent cu imagini și mesaje biblice, care a devenit rapid foarte popular.

Calendarele pe care le vedem peste tot în magazine sunt convențional numerotate de la 1 la 24 decembrie, indiferent de data când începe Adventul în anul respectiv. În zilele noastre, aceste calendare au devenit nelipsite distracții, în forme diverse și cât mai originale. Știm cu toții că nu doar copii sunt cei care își stăpânesc cu greu curiozitatea de a desface toate ușițele deodată, pentru a descoperi ce surpriză se ascunde în spatele lor: o bucățică de ciocolată, un cadou mic, o jucărie sau un mesaj.

Categorii: Reflecții

error: Content is protected !!