Numai acei oameni care dețin o calificare înaltă în raport cu viața 

se descurcă ușor și trăiesc împliniți.

Ne pregătim pentru viață

– program dedicat adolescenților (12-18 ani) –

(februarie – decembrie 2021, cu vacanță iunie-august)

 

Umanitatea se află în criză. Trebuie schimbat modul de gândire dihotomic (totul sau nimic/alb-negru) și liniar, în care totul este bazat pe avere-putere. Dacă nu ne schimbăm modul de gândire, s-ar putea ca în viitor să nu mai avem prilejul să mai schimbăm ceva, pentru că nu vom mai avea libertăți de a mai face ceva.

Rezultatele bune la școală nu sunt importante și nici suficiente: statisticile arată că rata de succes a tinerilor care au avut rezultate bune la școală este, în general, extrem de mică. Succesul social nu depinde de rezultatele școlare, pentru că acestea nu arată nimic din dinamica gândirii sau dinamica evoluției elevului.

Până acum, școala a fost un instrument care nu a urmărit dezvoltarea personalității copilului, ci dezvoltarea memoriei și a supușeniei – „calități” care mai degrabă i-au omorât creativitatea, au distrus imaginația și l-au pregătit să devină piesă într-o mașinărie.

Educația trebuie să vizeze dezvoltarea potențialului cu care copilul se naște. Aceste calități trebuie aduse la maximizarea nivelului de succes care să îi permită să fie un om activ în societate.

Iubirea și liberul arbitru reprezintă compoziția cu care Dumnezeu a gândit lumea.

Noi ne facem soarta cu mâna noastră: dintr-un număr de opțiuni, putem alege pe cea pe care noi o considerăm mai bună. Deocamdată, oamenii învață prin încercare-eroare-corectare-modificare a drumului. Omenirea nu a ajuns încă la înțelepciunea care să îi permită să vadă drumul corect de la bun început. 

Totul pleacă de la gândire. Problemele emoționale sunt provocate de modul de a gândi, de aceea tinerii au nevoie să învețe cum să gândească; adulții nu sunt în măsură mereu să îi îndrume, pentru că sunt, la rândul lor, prizonierii unei gândiri defectuoase.

De aici vom porni la drum:  adolescenții vor învăța cum să se raporteze corect la realitate – cum să gândească, cum să comunice, cum să acționeze.

Tematică

  1. Cum înveți cel mai ușor (descarcă gratuit sinteza temei)
  2. Cum să vorbești ca să fii înțeles
  3. Relațiile tale cu ceilalți – Cum faci să fie bine
  4. Cum îți manifești afecțiunea și ce aștepți de la alții
  5. Temperament și personalitate: cu ce te-ai născut și ce poți face
  6. Atitudinea ta față de viață – De la gânduri pleacă totul
  7. Ce profesie să alegi ca să ai bani și să te simți împlinit
  8. Ești corp, minte și suflet în același timp. Cum să fii fericit? (descarcă gratuit sinteza temei)

 

Costuri – efort, timp și bani

Ne întâlnim o dată pe lună, sâmbăta, și lucrăm foarte intens în intervalul 10:00 – 16:00; între întâlniri, tu testezi și aplici în viața ta, adaptezi recomandările primite, iar în întâlnirile următoare transformăm împreună experiențele în bune practici.

→ Data exactă a fiecărei teme va fi stabilită în urma unui sondaj adresat celor înscriși, pentru a găsi soluția optimă și sustenabilă pentru întregul grup.

→ Poți contracta o zi sau întregul modul, în funcție de interesele tale.

→ Poți achita 100 lei la fiecare întâlnire.

 ========================

Perioadă înscrieri: octombrie 2020 – ianuarie 2021

Calendar desfășurare: februarie – decembrie 2021 (cu vacanță iunie-august)

Preț program: 800 lei; 100 lei/întâlnire

Înscrieri: contact@adriana-nicolae.ro

========================
=================================================================

 

=================================================================

 

error: Content is protected !!